dilluns, 19 de maig del 2008

Those were the days

Per les meves chupis, perquè aquestes coses ens ennostàlgien i pels passejos per Sevilla a ritme de "Qué tiempo tan feliz".

dimecres, 14 de maig del 2008

Big in Japan


Coses que potser no sabíeu dels japos:


- Pioners en moltes coses, també en la resistència a la tendència non-smoking del planeta. Encara hi ha vagons de tren per a fumadors. Heaven on Earth.

- Estan creixent, nens, que són más altos, su jur! La cançó del títol ja no té tant de sentit, és inquietant.

- Et diuen que no fent que sí amb el cap.

- Les tasses de vàter estan calentes i tenen un mando amb tot de coses: sorollet que imita la cadena, spray d'aigua a modo de bidet,...

- Hi ha Mc Flurries i Kit Kats de te verd, muy malos pero muy conseguidos.

- Passen coses com les que passen en un capítol del Dr Slump: vells en bici en segon pla, corbs pel cel (que no diuen "babau, babau" però podríen dir-ho).

- Han sublimat els piquis i els porten de colors i amb puntilles.

- Una marabunta japo és capaç de caminar per un encreuament amb SIS passos de zebra (los cuatro de rigor más dos que cruzan) sense tocar-se.

- El japonès és fàcil. Arigato gozaimaaaaaaaaaaaaaaaaaaas! (la "a" s'allarga així).

- En la majoria de restaurants no serveixen sushi.

- Fan cua per tot, inclús a l'andana del metro abans que arribi.

- Porten els gossos en cotxet. Clar, després quan arriben a casa no els poden posar sabatilletes.


- Tenen ascendència argentina. Com s'explica, sinó, que diguin que tal temple és la construcció de fusta més gran del món, tal altra la més llarga, tal complexe el més nosequè...


- Els carrers no tenen nom. A la guia, t'orienten del pal "después de unos veinte metros, gire al oeste y suba una escalinata que le llevará al templo Kodai-ji" (hi ha varios temples que es diuen Kodai-ji, mira, deu ser "el templo").


- "Bento" vol dir caixa. Així, quan a un restaurant occidental demanes una "bento box" estàs demanant una "caixa caixa". Jo no sabia què era, de fet aquest nom em sona més a estanteria d'Ikea... o potser són els calaixos aquells amb separadors? De ser així, tot cobraria sentit.


- Les geishas porten tota la cara i el coll pintats excepte el clatell, i això és súúúúúúúper sexy (es veu). Quiques, caminen molt ràpid perquè els kimonets no els donen més de sí (i perquè no els facis fotos).


- He dit que es pot fumar a tot arreu?

Les clavagueres tenen aquests dibuixets tan cracks.


Un gran viatge, sí senyor, digno de reapertura del blog.