dimecres, 14 de maig del 2008

Big in Japan


Coses que potser no sabíeu dels japos:


- Pioners en moltes coses, també en la resistència a la tendència non-smoking del planeta. Encara hi ha vagons de tren per a fumadors. Heaven on Earth.

- Estan creixent, nens, que són más altos, su jur! La cançó del títol ja no té tant de sentit, és inquietant.

- Et diuen que no fent que sí amb el cap.

- Les tasses de vàter estan calentes i tenen un mando amb tot de coses: sorollet que imita la cadena, spray d'aigua a modo de bidet,...

- Hi ha Mc Flurries i Kit Kats de te verd, muy malos pero muy conseguidos.

- Passen coses com les que passen en un capítol del Dr Slump: vells en bici en segon pla, corbs pel cel (que no diuen "babau, babau" però podríen dir-ho).

- Han sublimat els piquis i els porten de colors i amb puntilles.

- Una marabunta japo és capaç de caminar per un encreuament amb SIS passos de zebra (los cuatro de rigor más dos que cruzan) sense tocar-se.

- El japonès és fàcil. Arigato gozaimaaaaaaaaaaaaaaaaaaas! (la "a" s'allarga així).

- En la majoria de restaurants no serveixen sushi.

- Fan cua per tot, inclús a l'andana del metro abans que arribi.

- Porten els gossos en cotxet. Clar, després quan arriben a casa no els poden posar sabatilletes.


- Tenen ascendència argentina. Com s'explica, sinó, que diguin que tal temple és la construcció de fusta més gran del món, tal altra la més llarga, tal complexe el més nosequè...


- Els carrers no tenen nom. A la guia, t'orienten del pal "después de unos veinte metros, gire al oeste y suba una escalinata que le llevará al templo Kodai-ji" (hi ha varios temples que es diuen Kodai-ji, mira, deu ser "el templo").


- "Bento" vol dir caixa. Així, quan a un restaurant occidental demanes una "bento box" estàs demanant una "caixa caixa". Jo no sabia què era, de fet aquest nom em sona més a estanteria d'Ikea... o potser són els calaixos aquells amb separadors? De ser així, tot cobraria sentit.


- Les geishas porten tota la cara i el coll pintats excepte el clatell, i això és súúúúúúúper sexy (es veu). Quiques, caminen molt ràpid perquè els kimonets no els donen més de sí (i perquè no els facis fotos).


- He dit que es pot fumar a tot arreu?

Les clavagueres tenen aquests dibuixets tan cracks.


Un gran viatge, sí senyor, digno de reapertura del blog.

9 comentaris:

Carme ha dit...

Y de los nichos no dices nada? Nenaaaaa has d'afegir-ho!, que todo el mundo sepa que te duermes hasta en el palo de un gallinero!! Deu meu quin horror!

Anabel ha dit...

Carme! yo estaba pensando en lo mismo...las cápsulas esas!!!la verdad es que a tenido que ser un viaje único! qué guaaaaayyyy!!!

Anabel ha dit...

Ups! Ha tenido que ser un viaje único...me había dejado la H.

Motenai ha dit...

Qué guay.

Laia ha dit...

reina....encara que sigui pel blog...m'encanta veure que has disfrutat amb el viajte!! Les fotos de facebook no tenen desperdici...genials!!

Miss u!!! Love u!!!

MUA

Cris ha dit...

Carinyuuuuuuu, quina passada de viatge no?!! :D He flipat amb les fotos de la Julia al facebook.

Me n´alegro que hagi anat tant bé, guapa! Comparat amb el Japó, jo estic a la vuelta de la esquina!! ;-)

Filakia!!!

Seyerana ha dit...

Jajaja, quina entrada més chula, Gemma!! La teva germana està encantada amb el seu kimono (per cert, crec que a la llarga vol fer-se amb el del teu pare...) Horroritzada estava ella explicant això dels "nichos"! "Ay mi hermana... dónde se mete... ¿tú te crees?"

Anònim ha dit...

Jo, que també hi he estat, aprovo una per una totes les línies del teu escrit.
Quins crakc els japos! Jo hi tornaria demà mateix...

Teogt500 ha dit...

Como me he reido con este. Buenisimo o eso creo ya que hay partes que no entiendo pero lo intento eso si, lo que si entiendo me ha hecho reir y eso me encanta llegar del trabajo y ler algo que me hace reir, un saludo y sigue viajando